onsdag 30 september 2009

Dagens fail

Ligger och tittar på Superstars på tv3s hemsida. Ni vet, skräpkanalens återupplivning av ett jättegammalt program, för att hänga på framgångsvågen som Mästarnas Mästare, SVT's nostalgi/feel good-program som jag hyllade i våras, fick. Problemet för tv3 är att de är just tv3, och inte SVT. Tv3 är, som alltid, mer ute efter sport och fart och fläkt och action. SVT vet att man måste blanda tävlingsmomenten med lite handling och mysig stämning.

SVT låter alltså ett gäng gamla idrottsprofiler bo tillsammans i ett hus nere i Spanien, laga mat tillsammans, umgås och lära känna varandra på ett mysigt vis, samtidigt som de med jämna mellanrum tävlar i spännande, originella tävlingar, både med vinnarskalle och glimten i ögat. Tv3 kör helt sonika ut idrottarna till olika tävlingsanläggningar i Stockholm, där de får möta varandra lagvis i diverse idrottsgrenar, och mellan tävlingarna kommer det några intervjuer om tävlingarna med deltagarna.

Kort sagt: Tv3 falerar i sina försök att hänga med SVT, ty de glömmer bort den delen av idén som folk har hyllat mest, och som konstant är den som skiljer Public Service från Kommersiell TV. Myset och välviljan och vänskapen.
Tv3 - dags att lägga ned plast-televisionen?

Inga kommentarer: