måndag 20 juli 2009

En dag på Kinda Kanal

Imorse klockan halv nio mötte jag upp min syster, hennes sambo samt mammas kusin Göran vid Tannefors slussar. Vi skulle ut och åka båt med min moster och hennes man, som ankrade där igår.

Det blev en fin dag, härligt väder, en massa trevliga slussvaktare, jag fick lära mig att slussa båt (uppför 13 slussar). När det kom en skvätt regn satt vi under kapellet och sjöng allsång, ackompanjerat av mig och Göran på varsin ukulele. Kul att spela ihop med någon, annars brukar det bara vara jag som har instrument.

När vi anlände till Brokind blev det grillande på bryggan, med god mat och öl som följd. Sen återvände vi tillfälliga resenärer med buss till Linköping. Nu sitter jag kvar ute i det fina vädret, under ekarna på innergården, och tar mig en till folköl och njuter av att det trådlösa modemet räcker hit ut. Det känns fortfarande i kroppen som om världen gungar lite, men så blir det väl efter åtta timmar på en båt.

Det var en underbar dag. Har jag tur kanske jag får åka med en bit igen när de kommer tillbaka med båten genom Göta kanal om en dryg vecka eller så.

Förresten har jag påbörjat mitt nya musikaliska projekt. Lära mig spela klarinett.

Inga kommentarer: